Geeetech a30 Not extruding filament

Post Reply
LavenderBirch
Posts: 4
Joined: Fri Jun 18, 2021 1:11 pm

Geeetech a30 Not extruding filament

Post by LavenderBirch » Sun Jul 04, 2021 1:59 am

Feeder is Not pushing the filament

Hi guys. I have a little problem with my 3d printer. When i‘m loading or unloading new fillament the printer pushes it fine through the tube. But when i start a print the filament doesn‘t move anymore. The Motor with the gear is rotating but the feeder wheel is standing still. Any suggestions? Ps the Printer is a Geeetech A30Tweakbox Appvalley https://vlc.onl
Last edited by LavenderBirch on Wed Jul 07, 2021 6:25 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Admin
Posts: 451
Joined: Wed Nov 30, 2011 9:49 am

Re: Geeetech a30 Not extruding filament

Post by Admin » Mon Jul 05, 2021 4:39 pm

Hello, it may be that the feeding kit is too loose. You can adjust the pressure of the lower spring so that it can engage the filament exactly.

violasim
Posts: 2
Joined: Fri Jul 23, 2021 3:42 pm

Re: Geeetech a30 Not extruding filament

Post by violasim » Sat Jul 24, 2021 4:32 pm

Nope, same filament, same Cura settings, same ambient conditions and the filament WILL NOT adhere to the bed now! It just curls around the extruder nozzle.
Myloweslife

User avatar
Admin
Posts: 451
Joined: Wed Nov 30, 2011 9:49 am

Re: Geeetech a30 Not extruding filament

Post by Admin » Tue Jul 27, 2021 2:49 pm

Hello, maybe the hot bed is not leveled correctly?
You can slow down or change the printing area to see if the consumables stick to the hot bed.

Post Reply