X-Axis Motor not working anymore.

Post Reply
NaglerG
Posts: 1
Joined: Wed Jan 02, 2019 12:03 am

X-Axis Motor not working anymore.

Post by NaglerG » Fri Mar 29, 2019 1:30 am

Hello dear all,
today I started printing and when the extruder reched the center of the Y-Axis the X-Axis started to make problems. It was not moving anymore. I tryed to touch the wires on the right side of the printer and everything work fine. After restartig the print i got the same problem again. Has somebody also had a problem like this? What should I do now?

User avatar
_kaktus_
Site Admin
Posts: 1260
Joined: Fri Dec 15, 2017 10:06 pm
Location: PL
Contact:

Re: X-Axis Motor not working anymore.

Post by _kaktus_ » Sat Mar 30, 2019 7:51 pm

Hello.
:mrgreen:

If your printer starts working when you touch or move wires, it may be a sign of a bad wire contact.

It is therefore worth checking all connections in detail. ;)
On the forum I help to use the rod, I don't give fish.
Geeetech Prusa I3 M201 Dual extruder Mixcolor 3D printer, bought 2017-12-19, already built, in the cognitive and improvement phase
Geeetech filament, ABS only
Geeetech 3D WiFi Module for 3D Printer, bought 2018-04-15, He got a new life, and still lies in a drawer.
Positively frenzied customer of Getech Technology.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 6339
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: X-Axis Motor not working anymore.

Post by William » Wed Apr 03, 2019 3:01 pm

You can refer to these at first:
1.Check your printing is finished.
If it is under printing,it won't allow you control it.
2.Try to set the factory reset and test it work or not
3.Check the wires of the printer.Maybe the wires of the motor loose
4.If you still can't control it move,you'd better check the PSU output is normal or not(12V/24)
Then you need to check the vref of the a4988 is 0.6~0.9V or not.
If you have the spare driver board,you can try to replace it then you can know the issue is the a4988 or not.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Sheilds
Posts: 1
Joined: Fri Jan 01, 2021 1:16 pm

Re: X-Axis Motor not working anymore.

Post by Sheilds » Fri Jan 01, 2021 1:21 pm

Is anyone else having problems with the gantry not staying perpendicular to the x-axis when moving along the x-direction. It is as if one motor goes faster than the other and the whole thing gets cockeyed and stalls out. Any suggestions?
Thanks in advance for your help!






aces etm

Post Reply