Display shows strange characters / hangs up frequently

Post Reply
onki
Posts: 32
Joined: Sun Dec 30, 2018 9:08 pm

Display shows strange characters / hangs up frequently

Post by onki » Wed Jan 16, 2019 4:09 am

Hi,

I have problems with the display on my printer. Almost during every print the display suddenly shows stranfge characters and seems to be hung up. The print process continues without any problem.
What cpould be the problem? I have double checked the cables already. Is there something wrong with the power supply?

Best regards
Onki

User avatar
_kaktus_
Site Admin
Posts: 1237
Joined: Fri Dec 15, 2017 10:06 pm
Location: PL
Contact:

Re: Display shows strange characters / hangs up frequently

Post by _kaktus_ » Wed Jan 16, 2019 6:58 pm

Hi.
:mrgreen:

The phenomenon you observe is the effect of data transmission errors to the display.
On the forum I help to use the rod, I don't give fish.
Geeetech Prusa I3 M201 Dual extruder Mixcolor 3D printer, bought 2017-12-19, already built, in the cognitive and improvement phase
Geeetech filament, ABS only
Geeetech 3D WiFi Module for 3D Printer, bought 2018-04-15, He got a new life, and still lies in a drawer.
Positively frenzied customer of Getech Technology.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4597
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Display shows strange characters / hangs up frequently

Post by William » Wed Jan 16, 2019 11:48 pm

Here are the some possible:
1.The 2560 Mega chip is busy on some code,it won't show the normal menu
2.Your printer have a short circuit for it,you need to check the PSU at first
3.You can try to check the LCD wires loose or not
;)
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

onki
Posts: 32
Joined: Sun Dec 30, 2018 9:08 pm

Re: Display shows strange characters / hangs up frequently

Post by onki » Thu Jan 17, 2019 2:03 am

Hi,

I have checked the cables already. There is no such thing like a proper display after a while, just strange letters and symbols.
I have the feeling that the PSU is not very stable and I will at a buffer capacitor for testing. In addition I add ferrite cores to the flat ribbon cables as they may block the "shit" coming throug the wire :-).

I am close to change the CPU since the GT2560 offers more feaurtures than the Sanguinololu like BL-Sensor for the printing bed and filament sensor.

Has someone done this already on a i3 Aluminum?
What about 24V supply (I have some nice Meanwell and Lambda 24V power supply units)? Does this work with the current Hardware (Steppers) and the GT 2560? OK the heatbed might cause problems.

Bets regards
Onki

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4597
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: Display shows strange characters / hangs up frequently

Post by William » Thu Jan 17, 2019 11:16 am

If you want to upgrade it to GT2560VA+.
I will say:Yes,you can upgrade it and it will work!!!
https://www.youtube.com/watch?v=rVZZQuV8xGM&t=16s
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest