UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post Reply
User avatar
William
Site Admin
Posts: 3390
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by William » Tue Feb 06, 2018 11:06 am

Hi, guys! :D
Guide of it----------------------------------------------
1.How to open the A30 power box?
You can refer to it:
https://www.youtube.com/watch?v=Ij3CnQ2ICsc

2.Download the correct A30 UI files:
Notes:Fixed the problem with portion UI display not correctly

Update:New Ui for A30 v1.36.57 later(stable)
A30 UI files after 1.36.37.zip
(606.6 KiB) Downloaded 363 times
MD5:
LCD.png
LCD.png (27.2 KiB) Viewed 4707 times
--------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------

3.You need to delete the old A30 UI files on the sd card

4.You should copy these unzip files to the root of the sd directly
LCD UI-1.png
LCD UI-1.png (10.42 KiB) Viewed 4705 times

6.Re-insert the sd to LCD sd card slot.Done!
------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------

The new version of the A30 UI files:
A30-UI(V3).rar
(515.1 KiB) Downloaded 571 times


The old A30 UI files:
A30-UI(V1).rar
(928.04 KiB) Downloaded 258 times
A30-UI1.png
A30-UI1.png (15.15 KiB) Viewed 9054 times
The oldest firmware Ui files(Not recommend to use it)
A30_UI.zip
(664.65 KiB) Downloaded 267 times
;)
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Octagonman
Posts: 0
Joined: Fri Jan 05, 2018 3:18 am

Re: How to fix-A30>The screen displayed not correct or black screen

Post by Octagonman » Thu Feb 08, 2018 2:47 am

Ok I followed the steps and got the screen working again. But now the heated bed won't stop heating up as soon as I turn the printer on. Even with no print active it will heat up to 95C. And with a print in progress it will pass the bed temp of 50 and keep going higher the entire time. It's gets to 80 quick then slowly higher till I power off the whole machine.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 3390
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: How to fix-A30>The screen displayed not correct or black screen

Post by William » Thu Feb 08, 2018 5:17 pm

Have you tried to "default factory"?
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Octagonman
Posts: 0
Joined: Fri Jan 05, 2018 3:18 am

Re: How to fix-A30>The screen displayed not correct or black screen

Post by Octagonman » Fri Feb 09, 2018 3:14 am

Now I have done the factory default and the same is true. As soon as the power is on, the bed started heating up. The temperature reads accurately as well. I don't even have to be printing anything, the bed starts heating when it boots.

gamura
Posts: 18
Joined: Fri Jun 23, 2017 7:11 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by gamura » Mon Oct 29, 2018 12:46 am

Please dont use rar, I cant open it on any of my machines. And these instructions are weird tbh. What should I do with the "new ui" files?

Lexan
Posts: 72
Joined: Fri Oct 26, 2018 8:28 pm

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by Lexan » Mon Oct 29, 2018 12:58 am

winrar is free to use for every os, so may you check that first.

"
3.You need to delete the old A30 UI files on the sd card

4.You should copy these unzip files to the root of the sd directly
"

whats wrong with these steps ?

gamura
Posts: 18
Joined: Fri Jun 23, 2017 7:11 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by gamura » Mon Oct 29, 2018 1:34 am

Okay, I just managed to open the rar files... and it took me a while to realize, that you have to store them on the internal SD. Not the removable one^^.

gamura
Posts: 18
Joined: Fri Jun 23, 2017 7:11 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by gamura » Mon Oct 29, 2018 6:08 am

Why not use zip which is free in terms of open source and suppoted out of the box on every os? Winrar is closed source and a somewhat shitty compression tool^^. I thought it would be dead since the ages of p2p filesharing.

philipazi
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2018 9:05 pm

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by philipazi » Sat Dec 08, 2018 9:23 pm

I just got a new A30 printer but it doesn't display anything. The power LED light is showing but there is nothing on the screen. I downloaded the files here and replaced the old ones but I still have a black screen. I noticed the motor / fan also doesnt spin continuously. The fan/motor seems to start and stop each time. Are they supposed to keep spinning once plugged in or is this just a black screen problem? What advise can I get please?
Thanks

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests