UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4950
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by William » Tue Feb 06, 2018 11:06 am

Hi, guys! :D
Guide of it----------------------------------------------
1.How to open the A30 power box?
You can refer to it:
https://www.youtube.com/watch?v=Ij3CnQ2ICsc

2.Download the correct A30 UI files:
Notes:Fixed the problem with portion UI display not correctly

Update:New Ui for A30 v1.36.57 later(stable)
A30 UI files after 1.36.37.zip
(606.6 KiB) Downloaded 763 times
MD5:
LCD.png
LCD.png (27.2 KiB) Viewed 9643 times
--------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------

3.You need to delete the old A30 UI files on the sd card

4.You should copy these unzip files to the root of the sd directly
LCD UI-1.png
LCD UI-1.png (10.42 KiB) Viewed 9641 times

6.Re-insert the sd to LCD sd card slot.Done!
------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------

The new version of the A30 UI files:
A30-UI(V3).rar
(515.1 KiB) Downloaded 821 times


The old A30 UI files:
A30-UI(V1).rar
(928.04 KiB) Downloaded 417 times
A30-UI1.png
A30-UI1.png (15.15 KiB) Viewed 13990 times
The oldest firmware Ui files(Not recommend to use it)
A30_UI.zip
(664.65 KiB) Downloaded 380 times
;)
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Octagonman
Posts: 0
Joined: Fri Jan 05, 2018 3:18 am

Re: How to fix-A30>The screen displayed not correct or black screen

Post by Octagonman » Thu Feb 08, 2018 2:47 am

Ok I followed the steps and got the screen working again. But now the heated bed won't stop heating up as soon as I turn the printer on. Even with no print active it will heat up to 95C. And with a print in progress it will pass the bed temp of 50 and keep going higher the entire time. It's gets to 80 quick then slowly higher till I power off the whole machine.

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4950
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: How to fix-A30>The screen displayed not correct or black screen

Post by William » Thu Feb 08, 2018 5:17 pm

Have you tried to "default factory"?
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Octagonman
Posts: 0
Joined: Fri Jan 05, 2018 3:18 am

Re: How to fix-A30>The screen displayed not correct or black screen

Post by Octagonman » Fri Feb 09, 2018 3:14 am

Now I have done the factory default and the same is true. As soon as the power is on, the bed started heating up. The temperature reads accurately as well. I don't even have to be printing anything, the bed starts heating when it boots.

gamura
Posts: 18
Joined: Fri Jun 23, 2017 7:11 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by gamura » Mon Oct 29, 2018 12:46 am

Please dont use rar, I cant open it on any of my machines. And these instructions are weird tbh. What should I do with the "new ui" files?

Lexan
Posts: 71
Joined: Fri Oct 26, 2018 8:28 pm

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by Lexan » Mon Oct 29, 2018 12:58 am

winrar is free to use for every os, so may you check that first.

"
3.You need to delete the old A30 UI files on the sd card

4.You should copy these unzip files to the root of the sd directly
"

whats wrong with these steps ?

gamura
Posts: 18
Joined: Fri Jun 23, 2017 7:11 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by gamura » Mon Oct 29, 2018 1:34 am

Okay, I just managed to open the rar files... and it took me a while to realize, that you have to store them on the internal SD. Not the removable one^^.

gamura
Posts: 18
Joined: Fri Jun 23, 2017 7:11 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by gamura » Mon Oct 29, 2018 6:08 am

Why not use zip which is free in terms of open source and suppoted out of the box on every os? Winrar is closed source and a somewhat shitty compression tool^^. I thought it would be dead since the ages of p2p filesharing.

philipazi
Posts: 5
Joined: Sat Dec 08, 2018 9:05 pm

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by philipazi » Sat Dec 08, 2018 9:23 pm

I just got a new A30 printer but it doesn't display anything. The power LED light is showing but there is nothing on the screen. I downloaded the files here and replaced the old ones but I still have a black screen. I noticed the motor / fan also doesnt spin continuously. The fan/motor seems to start and stop each time. Are they supposed to keep spinning once plugged in or is this just a black screen problem? What advise can I get please?
Thanks

User avatar
William
Site Admin
Posts: 4950
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:38 am

Re: UI files for A30/The screen displayed not correct or black screen

Post by William » Mon Jul 15, 2019 9:07 am

Hi, then the temperature displayed on your screen is the temperature at which the hotbed is heated? You can try unplugging the hotbed line and see how the temperature is displayed.
If the temperature still shows the heating temperature, it is a problem with the motherboard.
-Keep your mind and try to test it. :)
-Everything will be fun!-Support all Getech printer.
-You can ask me the questions and I will kindly reply.
-Respect others is the best way you can get help!

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests